Αγοράστε το Saxenda online; ✔️ Χωρίς συνταγή

Πώς λειτουργεί το Saxenda;

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε το Saxenda online στην Ελλάδα; Το Saxenda είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που κυκλοφορεί σε ενέσιμη πένα με μία μόνο δόση. Το Saxenda είναι ένα φάρμακο αγωνιστής του υποδοχέα του πεπτιδίου-1 που μοιάζει με τη γλυκαγόνη (GLP-1). Το σώμα σας παράγει το GLP-1, μια ορμόνη που συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξής σας.

Το Saxenda μιμείται το GLP-1, το οποίο αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει την όρεξη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της όρεξης και απώλεια βάρους. Το Saxenda λειτουργεί καλύτερα όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

Ποιος επηρεάζεται;

Στα άτομα των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) θεωρείται υπέρβαρος ή παχύσαρκος και τα οποία έχουν τουλάχιστον μία ιατρική πάθηση που σχετίζεται με το βάρος, χορηγείται Saxenda για να τους βοηθήσει να χάσουν βάρος (όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτης τύπου 2). Επιπλέον, ενδείκνυται για νέους ηλικίας 12-17 ετών που είναι παχύσαρκοι και των οποίων το σωματικό βάρος υπερβαίνει τα 100 kg.

Το Saxenda δεν είναι ένα ασφαλές ή αποτελεσματικό φάρμακο για όλους, αν και μπορεί να είναι μια χρήσιμη μέθοδος απώλειας βάρους. Το Saxenda δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που είναι έγκυες ή έχουν προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό μυελώδους καρκίνου του θυρεοειδούς ή πολλαπλής ενδοκρινικής νεοπλασίας τύπου 2 (MEN2). Εάν το Saxenda είναι το κατάλληλο φάρμακο για εσάς, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε αυτή την απόφαση.

*Το Saxenda θα είναι σύντομα διαθέσιμο από το συνεργαζόμενο φαρμακείο μας. Εν τω μεταξύ, υπάρχει ένα εξίσου αποτελεσματικό υποκατάστατο. Για να επωφεληθείτε πλήρως από το συμπλήρωμα διατροφής, συνιστάται η χρήση του για τουλάχιστον 3 μήνες.

Πώς δρουν οι αγωνιστές των υποδοχέων GLP-1;

Τα εγκεκριμένα φάρμακα αγωνιστών του υποδοχέα GLP-1 βοηθούν το καθένα στη μείωση του βάρους με κάπως διαφορετικό τρόπο. Άλλα μπορεί να δυσκολεύουν το σώμα σας να απορροφήσει το λίπος από την τροφή που τρώτε. Ορισμένα μπορούν να μειώσουν την όρεξή σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά τα φάρμακα δεν υποκαθιστούν την καλή διατροφή και την άσκηση. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια συνταγή για φάρμακα για την απώλεια βάρους και για να θεραπεύσετε ή να αποφύγετε τυχόν σχετικές χρόνιες ασθένειες, οι ειδικοί πιθανόν να σας συμβουλεύσουν να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, για παράδειγμα αρχίζοντας να ασκείστε και να τρώτε υγιεινά.

Saxenda: Saxenda: Λειτουργεί;

Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η αγορά Saxenda χωρίς συνταγή στην Ελλάδα βοηθά υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν. Σε μια τριετή μελέτη του Saxenda, το 56% των ασθενών έχασε σημαντική ποσότητα βάρους κατά τον πρώτο χρόνο και περίπου οι μισοί από αυτούς διατήρησαν το βάρος τους για όλη τη διάρκεια της μελέτης.

Η μείωση του βάρους μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη λήψη του Saxenda. Ο συνδυασμός του Saxenda με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων και τακτική άσκηση θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη του. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από το Saxenda, Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας.

Προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε πριν αγοράσετε το Saxenda online στην Ελλάδα

Όταν παίρνετε το Saxenda, ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού και του φαρμακοποιού σας. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που πρέπει να αποφύγετε, μάλλον ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει να ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος στο εγγύς μέλλον, δεν πρέπει να αγοράσετε το Saxenda χωρίς ιατρική συνταγή στην Ελλάδα. Η λιραγλουτίδη, το δραστικό συστατικό, μπορεί να είναι επιβλαβής για το αγέννητο παιδί. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν θηλάζετε, καθώς δεν είναι γνωστό εάν το Saxenda περνάει στο μητρικό γάλα.

Το Saxenda δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται από άτομα που είναι αλλεργικά σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του, έχουν ιστορικό καρκίνου του θυρεοειδούς ή έχουν πολλαπλή ενδοκρινική νεοπλασία τύπου 2 (MEN2). Το Saxenda δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με ινσουλίνη ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο για την απώλεια βάρους, είτε συνταγογραφούμενο είτε συμπληρωματικό.

Ποιες είναι οι αρνητικές επιδράσεις των φαρμάκων GLP-1;

Οι πιο συχνές αρνητικές επιδράσεις των φαρμάκων GLP-1 για την απώλεια βάρους είναι ο πονοκέφαλος, η κόπωση, η ναυτία, το φούσκωμα, η δυσκοιλιότητα, η διάρροια και οι στομαχικές διαταραχές. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνήθως επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων χρήσης και σταδιακά βελτιώνονται ή εξαφανίζονται εντελώς. Για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να έχετε, ο γιατρός σας θα καταρτίσει ένα κατάλληλο δοσολογικό πρόγραμμα και μπορεί να αλλάξει το σχέδιο φροντίδας σας, εάν είναι απαραίτητο.

Ορισμένες από τις πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι οι όγκοι του θυρεοειδούς, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, η παγκρεατίτιδα, τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης και των νεφρών και οι διακυμάνσεις της διάθεσης. Αν και αυτά τα συμβάντα είναι ασυνήθιστα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον κλινικό σας γιατρό εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια που σας ανησυχεί.

Αρνητικές επιδράσεις

Όπως κάθε φάρμακο, το Saxenda αγοράσει χωρίς συνταγή στην Ελλάδα μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες. Οι χρήστες του Saxenda εμφανίζουν συχνά μέτριες παρενέργειες όπως:

 • Δυσπεψία
 • Πόνος στην ήπειρο
 • Ναυτία ή διάρροια
 • Δυσκοιλιότητα
 • Διάρροια
 • Φούσκωμα
 • Αέρια
 • Υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο στο αίμα) (χαμηλό σάκχαρο στο αίμα)
 • Μείωση της όρεξης
 • Πονοκέφαλοι
 • Ζάλη
 • Πόνος στο στόμα
 • Κόπωση
 • Διαφοροποιήσεις στη γεύση
 • Άγχος
 • Δυσκολία στον ύπνο (αϋπνία)
 • Αντίδραση στο σημείο της ένεσης
 • Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Εάν οι ανεπιθύμητες ενέργειες σας είναι δυσάρεστες ή επιδεινώνονται, μιλήστε με το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας. Αγοράστε το Saxenda online στην Ελλάδα μερικές φορές προκαλεί πιο σοβαρές παρενέργειες. Εάν παρατηρήσετε συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης κατά τη λήψη του Saxenda, καλέστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Άλλες ενδείξεις σοβαρής αντίδρασης είναι

 • Προβλήματα όρασης
 • Γρήγορος καρδιακός παλμός
 • Σύγχυση
 • Τρομερός πονοκέφαλος
 • Ασταθής ομιλία
 • Αδυναμία συντονισμού
 • Μυϊκή δυσκαμψία
 • Ακραίος πυρετός
 • Tremors
 • Η αίσθηση ότι μπορεί να λιποθυμήσετε

Αυτές οι αρνητικές επιδράσεις μπορεί να είναι σημάδι σοβαρού ιατρικού προβλήματος. Εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρνητικές επιδράσεις ενώ παίρνετε το Saxenda, μεταβείτε άμεσα στα επείγοντα περιστατικά.

Δοσολογίες

Το Saxenda είναι μια ενέσιμη στυλό μιας δόσης που συνταγογραφείται. Οι ασθενείς συχνά ξεκινούν με μια δόση 0,6 χιλιοστογραμμαρίων (mg) ανά ημέρα για μία εβδομάδα. Η έναρξη με χαμηλότερη δόση βοηθά στη μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών στο πεπτικό σύστημα.

Η δόση αυξάνεται σταδιακά σε 1,2 mg τη δεύτερη εβδομάδα, 1,8 mg την τρίτη εβδομάδα και 2,4 mg την τέταρτη εβδομάδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να λαμβάνουν μια δόση συντήρησης 3 mg ημερησίως μετά από πέντε εβδομάδες.

Μπορείτε να λάβετε βοήθεια από τον συνταγογραφούντα γιατρό σας για να επιλέξετε το σωστό δοσολογικό πρόγραμμα για εσάς, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που πρέπει να λαμβάνετε το Saxenda. Το Saxenda θα πρέπει ιδανικά να λαμβάνεται την ίδια ώρα κάθε μέρα, με ή χωρίς γεύμα.

Αλληλεπιδράσεις

Η αγορά του Saxenda χωρίς ιατρική συνταγή στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση άλλων φαρμάκων ή να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες επειδή παρατείνει την κένωση του στομάχου. Εάν χρησιμοποιείτε άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής, ενημερώστε το γιατρό σας.

Ειδικότερα, ενημερώστε το γιατρό σας εάν χρησιμοποιείτε άλλα φάρμακα για το διαβήτη (ιδιαίτερα ινσουλίνη ή σουλφονυλουρίες, όπως η γλυμπουρίδη). Το Saxenda δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της λιραγλουτίδης, της εξενατίδης ή της ντουλαγλουτίδης.

Πάρτε το Saxenda σύμφωνα με τις οδηγίες

Το αυτοενέσιμο φάρμακο Saxenda χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου. Θα πρέπει να χορηγείται υποδόρια (κάτω από το δέρμα) στον άνω βραχίονα, το μηρό ή το στομάχι. Δεν έχει σημασία αν έχετε φάει ή όχι, Μπορείτε να πάρετε το φάρμακο όποτε θέλετε.

Η διαδικασία ένεσης συνοψίζεται εδώ, αλλά για λεπτομερείς οδηγίες πριν από τη χρήση, θα πρέπει να διαβάσετε τις πλήρεις πληροφορίες της συνταγής:

 • Παρατηρήστε το διάλυμα μέσω του παραθύρου της πένας για να επιβεβαιώσετε ότι είναι διαυγές και άχρωμο.
 • Αντικαταστήστε τη βελόνα της πένας.
 • Πριν από τη χορήγηση της πρώτης ένεσης, ελέγξτε τη ροή του Saxenda χρησιμοποιώντας μια νέα πένα.
 • Επιλέξτε τη δοσολογία σας.
 • Κρατήστε πατημένο το κουμπί δόσης ενώ κάνετε την ένεση της δόσης μέχρι ο μετρητής δόσης να δείξει 0. Όταν ο μετρητής δόσης δείξει 0, μετρήστε προσεκτικά μέχρι το 6 και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη βελόνα.
 • Επανατοποθετήστε το καπάκι της πένας αφού αφαιρέσετε τη βελόνα και, στη συνέχεια, πετάξτε το.
 • Φροντίστε να εναλλάσσετε το σημείο της ένεσης στην ίδια περιοχή και να χρησιμοποιείτε νέα βελόνα για κάθε ένεση.

Πώς μπορώ να ξέρω αν ένα φάρμακο για την απώλεια βάρους είναι κατάλληλο για μένα;

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το βάρος είναι υποψήφιοι για φάρμακα απώλειας βάρους. Οι καταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον διαβήτη τύπου 2 και την υπερβολική αρτηριακή πίεση.

Οι κλινικοί ιατροί στο συνεργαζόμενο φαρμακείο μας ακολουθούν μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου που περιλαμβάνει τον έλεγχο για συγκεκριμένο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), την απουσία συγκεκριμένων ιατρικών παθήσεων και το ιστορικό ανεπιτυχών προσπαθειών απώλειας βάρους μόνο μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής. Πρέπει να έχετε ΔΜΣ τουλάχιστον 30, εάν δεν έχετε κάποια ιατρική πάθηση που σχετίζεται με το βάρος. Ο ΔΜΣ σας πρέπει να είναι 27 ή υψηλότερος εάν έχετε ιατρική πάθηση που σχετίζεται με το βάρος.

Εάν ένα άτομο δεν είναι καλός υποψήφιος για φαρμακευτική αγωγή απώλειας βάρους, ο φαρμακευτικός μας συνεργάτης μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση άλλων πτυχών της υγείας του, όπως τροποποιήσεις της διατροφής και χρόνιες ασθένειες, ψυχική υγεία και άμεσες ιατρικές ανάγκες.

Μπορώ να αγοράσω το Saxenda στις Κάτω Χώρες χωρίς ιατρική συνταγή;

Ζείτε στην Ολλανδία ή θέλετε να παραγγείλετε το Saxenda από την Ολλανδία; Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αγοράσετε το Saxenda στην Ολλανδία χωρίς ιατρική συνταγή μέσω του συνεργαζόμενου φαρμακείου μας κάνοντας κλικ στους παραπάνω συνδέσμους. Το συνεργαζόμενο φαρμακείο μας προσφέρει επίσης υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον στην Ολλανδία, οπότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα!

Είναι το Saxenda διαθέσιμο στο διαδίκτυο;

Η απάντηση είναι ναι, μπορείτε να αγοράσετε το Saxenda online εάν λάβετε συνταγή από το γιατρό σας ή το συνεργαζόμενο φαρμακείο μας.

Κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας για να λάβετε συνταγή. Το ραντεβού μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά μέσω μιας διαδικτυακής πύλης. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε μια εξέταση αίματος για να αξιολογήσει τη χοληστερόλη σας, το σάκχαρο νηστείας και τα επίπεδα A1C και να σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με το βάρος και το ιατρικό ιστορικό σας.

Μόλις λάβετε μια συνταγή για το Saxenda στην Ελλάδα, μπορείτε να αγοράσετε το φάρμακο από ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο, και θα παραδοθεί στο σπίτι σας.

Ποια είναι η τιμή του Saxenda στην Ελλάδα ?

 • Για 1 στυλό Saxenda, η τιμή είναι : 144,70€
 • Για 2 στυλό από τη Saxenda, η τιμή είναι : 246,90€
 • Για 3 στυλό από τη Saxenda, η τιμή είναι : 349,90€
 • Για 4 στυλό από τη Saxenda, η τιμή είναι : 436,50€
 • Για 5 στυλό Saxenda, η τιμή είναι : 521,70€ ( Εξοικονομείτε 200€ )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *