Αγοράστε το Victoza xωρίς συνταγή; ✔️ Online

Περιγραφή του Victoza

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε το Victoza online στην Ελλάδα; Το Victoza είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο GLP-1 αγωνιστή που παράγεται από τη Novo Nordisk, του οποίου η δραστική ουσία είναι η λιραγλουτίδη. Συνήθως χορηγείται με ένεση μία φορά την ημέρα, συχνά στον άνω βραχίονα, το μηρό ή το στομάχι. Το Victoza είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών. Δεν αναγνωρίζεται ως φάρμακο για την απώλεια βάρους.

Δόση του Victoza

Για να καθορίσει τη δόση του Victoza, ο γιατρός σας θα εξετάσει το ιατρικό σας ιστορικό. Οι τυπικές δόσεις έχουν ως εξής:

 • 0,6 χιλιοστόγραμμα (mg) ανά ημέρα.
 • 1,2 mg ανά ημέρα
 • 1,8 mg ανά ημέρα

Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει το Victoza σε χαμηλότερη δόση για αρχή και να την αυξήσει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει τη δόση σας ανάλογα με την ανταπόκρισή σας στο φάρμακο.

*Το Victoza θα είναι σύντομα διαθέσιμο από το συνεργαζόμενο φαρμακείο μας. Εν τω μεταξύ, υπάρχει ένα εξίσου αποτελεσματικό υποκατάστατο. Για να επωφεληθείτε πλήρως από το συμπλήρωμα διατροφής, συνιστάται η χρήση του για τουλάχιστον 3 μήνες.

Πώς λειτουργεί το Victoza;

Το Victoza λειτουργεί προσομοιώνοντας την ορμόνη GLP-1 που παράγει ο οργανισμός με φυσικό τρόπο, όπως και άλλοι αγωνιστές GLP-1. Επομένως, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται, βοηθά το πάγκρεας να απελευθερώσει τη σωστή ποσότητα ινσουλίνης. Επιπλέον, μειώνει την επίδραση της γλυκαγόνης, επιβραδύνει την κένωση του στομάχου, μειώνει την πείνα και μειώνει την ποσότητα του σακχάρου που παράγεται από το συκώτι. Το Victoza χωρίς ιατρική συνταγή στην Ελλάδα βοηθά γενικά στη σταθεροποίηση της ινσουλίνης και των μεταγευματικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Victoza: πόσο αποτελεσματικό είναι για την απώλεια βάρους;

Κλινικές μελέτες έχουν συχνά δείξει την αποτελεσματικότητα των αγωνιστών GLP-1 στην προώθηση της απώλειας βάρους. Οι περισσότεροι χρήστες των φαρμάκων GLP-1 μπορούν να αναμένουν να χάσουν μεταξύ 5 και 10% του σωματικού τους βάρους.

Όσοι πάσχουν από διαβήτη

Η έρευνα δείχνει ότι το Victoza συνδέεται με καλύτερο έλεγχο της νηστείας και του σακχάρου στο αίμα σε ορισμένα άτομα και παιδιά με διαβήτη τύπου 2, όταν χορηγείται ως ένεση μία φορά την ημέρα. Τα επίπεδα της HbA1c και το σωματικό βάρος μειώνονται όταν αυξάνεται η δοσολογία. Η αγορά Victoza online στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του βάρους λόγω μειωμένης πείνας και θερμιδικής πρόσληψης, καθώς χρησιμεύει στην παράταση της κένωσης του στομάχου και στη μείωση της όρεξης.

Κίνδυνοι

Το Victoza είναι μια ασφαλής επιλογή θεραπείας για τους περισσότερους ασθενείς. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο. Το Victoza μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκων εάν έχετε προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό μυελώδους καρκίνου του θυρεοειδούς, μιας σπάνιας και κληρονομικής μορφής καρκίνου του θυρεοειδούς, ή εάν έχετε την ασυνήθιστη νόσο πολλαπλή ενδοκρινική νεοπλασία τύπου 2 (MEN 2).

Πριν αρχίσετε να αγοράζετε το Victoza χωρίς ιατρική συνταγή στην Ελλάδα, ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν υπάρχουσες ασθένειες που γνωρίζετε, καθώς και για τυχόν συνταγογραφούμενα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να λαμβάνετε.

Παρενέργειες του Victoza

Το Victoza μπορεί να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι πιο χαρακτηριστικές δευτερεύουσες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:

 • Πονοκέφαλος
 • Δυσκοιλιότητα
 • Καούρα
 • Ναυτία
 • Βήχας, φτέρνισμα και ρινική καταρροή
 • Κόπωση
 • Δυσκολία στην ούρηση
 • Πόνος στην ούρηση
 • Αίσθημα καύσου κατά την ούρηση
 • Ερυθρότητα ή εξάνθημα στο σημείο της ένεσης

Σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι επίσης πιθανές, αλλά είναι σπάνιες. Συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Συνεχής πόνος στο στομάχι που ξεκινά από το πάνω αριστερό μέρος ή το κέντρο αλλά μπορεί να πάει προς τα πίσω.
 • Ανάπτυξη ή επιδείνωση της κατάθλιψης
 • Σκέψεις αυτοκτονίας
 • Παράλογες αλλαγές στη στάση ή τη συμπεριφορά
 • Μια περίπτωση ναυτίας και εμετού
 • Διάρροια
 • Τονωτικά και αργιλώδη κόπρανα
 • Κίτρινο δέρμα ή μάτια
 • Χτύπημα της καρδιάς
 • Αίσθημα λιποθυμίας ή ζάλης
 • Πρήξιμο των ματιών, του προσώπου, του στόματος, της γλώσσας ή του λαιμού
 • Εξάνθημα
 • Κνησμός
 • Δυσκολία στην αναπνοή ή στην κατάποση

Αποτελεσματικότητα του Victoza έναντι του Ozempic

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να προληφθούν τα συναφή προβλήματα υγείας με Ozempic και Victoza.

Έλεγχος της γλυκόζης στο αίμα

Ενθαρρύνοντας το σώμα σας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη και εμποδίζοντας το ήπαρ να απελευθερώσει γλυκαγόνη στην κυκλοφορία, το Ozempic και το Victoza μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Σύμφωνα με μια μελέτη, το Ozempic μπορεί να είναι ελαφρώς καλύτερο από το Victoza στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, ωστόσο, το Ozempic βρέθηκε επίσης να έχει υψηλότερες αρνητικές επιδράσεις. Με τη συμβουλή του γιατρού σας θα αποφασίσετε αν το Ozempic ή το Victoza είναι το καλύτερο για εσάς.

Μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου μπορεί να αυξηθεί με επίμονα υψηλό σάκχαρο στο αίμα. Ρυθμίζοντας το σάκχαρο στο αίμα, τόσο το Victoza όσο και το Ozempic μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Και τα δύο φάρμακα έχουν δείξει καλά αποτελέσματα, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση διαφόρων μελετών. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους παράγοντες κινδύνου σας και να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Απώλεια βάρους

Καμία ιατρική αρχή δεν έχει εγκρίνει το Victoza ή το Ozempic για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, και τα δύο φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την όρεξη και να προκαλέσουν απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μία μελέτη, το Ozempic μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από το Victoza. Επιπλέον, το Ozempic συνδέεται με μεγαλύτερες παρενέργειες, όπως στομαχικές διαταραχές, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους.

Αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Ο γιατρός σας θα σας ρωτήσει για το προσωπικό και ιατρικό σας ιστορικό πριν σας συστήσει το Ozempic ή το Victoza. Και τα δύο φάρμακα φέρουν προειδοποίηση σχετικά με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς. Εάν εσείς ή ένα μέλος της οικογένειάς σας είχε μια ασθένεια που ονομάζεται μυελώδες καρκίνωμα του θυρεοειδούς, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Ozempic ή το Victoza. Επίσης, εάν έχετε σύνδρομο πολλαπλής ενδοκρινικής νεοπλασίας τύπου 2, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φάρμακα.

Ο κίνδυνος παγκρεατίτιδας ή φλεγμονής του παγκρέατος μπορεί επίσης να αυξηθεί και από τα δύο φάρμακα. Εάν λαμβάνετε ένα από αυτά τα φάρμακα και εμφανίσετε σοβαρή δυσφορία στο στομάχι ή εμετό, αναζητήστε αμέσως βοήθεια.

Τόσο το Victoza όσο και το Ozempic μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλα φάρμακα για το διαβήτη, αλλά ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας μπορεί να είναι αυξημένος. Και τα δύο φάρμακα μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις με φάρμακα. Θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Ο γιατρός σας μπορεί να θελήσει να αλλάξει μία από τις συνταγές σας εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα φάρμακα για τον διαβήτη.

Εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας, καθώς αυτά τα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την online αγορά Victoza στην Ελλάδα

Μπορεί το Victoza να με βοηθήσει να χάσω βάρος;

Η απώλεια βάρους που σχετίζεται με το Victoza επηρεάζεται από διάφορες μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη διατροφή και τη δραστηριότητα. Επιπλέον, μια αρνητική κριτική σημείωσε ότι η δοσολογία του Victoza επηρεάζει την ποσότητα βάρους που χάνει ένα άτομο. Οι χρήστες Victoza που έλαβαν 1,2 mg έχασαν περίπου 10,5 κιλά, ενώ οι χρήστες Victoza που έλαβαν 1,8 mg έχασαν περίπου 12 κιλά.

Πόσο καιρό χρειάζεται το Victoza για να αρχίσει να δρα και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να αρχίσουν οι χρήστες του Victoza να χάνουν βάρος. Να θυμάστε ότι ο κύριος σκοπός του Victoza δεν είναι η μείωση του βάρους. Ο σκοπός αυτού του φαρμάκου είναι να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Μπορούν οι μη διαβητικοί να χρησιμοποιήσουν το Victoza για απώλεια βάρους;

Καμία ιατρική αρχή δεν έχει εγκρίνει τη χρήση του Victoza για τη θεραπεία μη διαβητικών ασθενών τύπου 2. Το Saxenda, ένας διαφορετικός αγωνιστής GLP-1 με τη δραστική ουσία λιραγλουτίδη, έχει λάβει έγκριση από τον FDA για τη μείωση του σωματικού βάρους. Το Saxenda, το οποίο διατίθεται σε μεγαλύτερες δόσεις από το Victoza, μπορεί να λαμβάνεται από άτομα χωρίς διαβήτη τύπου 2 για την απώλεια βάρους. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν το Saxenda ή κάποιος άλλος αγωνιστής GLP-1 είναι κατάλληλος για εσάς.

Τι κάνει το Victoza στον οργανισμό;

Το Victoza είναι ένας αγωνιστής του υποδοχέα GLP-1 που έχει εγκριθεί για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Βοηθά στην αύξηση της παραγωγής παγκρεατικής ινσουλίνης, για την επιβράδυνση της κένωσης του στομάχου, Βοηθά στη μείωση της πείνας και στη μείωση της παραγωγής σακχάρου στο ήπαρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *